Menu

Compra agregada d’electricitat i gas a l’Ajuntament de Balaguer

ajuntament-balaguer-compra-agregada

Compra agregada d’electricitat i gas per l’Ajuntament de Balaguer

A primers de setembre, a Global Dragon Solutions vam tenir el plaer de gestionar la compra agregada d’electricitat per l’Ajuntament de Balaguer.

La subhasta electrònica va resultar un èxit, aconseguint l’ajuntament de la capital de la Noguera un estalvi mitjà d’un 8,69% en el seu consum energètic de gas i electricitat. La licitació electrònica es va dividir en 5 lots (segons el tipus de tarifa energètica) i finalment, com a resultat de la subhasta, l’adjudicació d’aquests va repartir-se entre 3 dels 4 participants: Gas Natural Servicios SDG, Aura Energia SL i Som Energia.

gas-natural-servicios-licitador-ajuntament-balaguer

Desmuntant falsos mites sobre la compra conjunta

El resultat d’aquesta licitació electrònica demostra un cop més que l’agregació de la demanda és una fórmula molt eficient pel que fa a la reducció de costos per a empreses i entitats. D’altra banda també demostra que:

No és necessari ésser una multinacional o una gran corporació per accedir a avantatjosos estalvis en la compra de diferents tipus de mercaderies,  o la contractació de serveis via licitació electrònica:

La població de Balaguer ascendeix a 16.500 habitants aproximadament i l’estalvi aconseguit amb la subhasta electrònica amb Global Dragon Solutions es troba al voltant dels 18.000 €.

balaguer-compra-agregada

No cal ésser una companyia d’enormes dimensions per participar en la subhasta com a licitador:

Com el procés de la subhasta inversa és transparent i possibilita la lliure concurrència, es facilita l’accés de totes les empreses que compleixin els requisits especificats al plec de condicions de la subhasta electrònica. Així, noves empreses amb una menor visibilitat o menys conegudes entre els usuaris, en aquest cas, com podrien ser dins el sector energètic Aura Energia o Som Energia, poden accedir als mateixos clients que les grans corporacions, afavorint el creixement de companyies més discretes.

Aura Energia, licitador a la compra agregada per Ajuntament de Balaguer

A més, la compra agregada…

Afavoreix la lliure competència:

Com hem comentat, un cop establerts els requisits del servei de manera exhaustiva per part de Global Dragon Solutions tots els licitadors disposats a complir-los competeixen en igualtat de condicions a la subhasta electrònica, la qual cosa afavoreix la lliure competència entre les empreses, sigui quina sigui la seva dimensió o quota de mercat, doncs es pretén l’obtenció d’un servei o mercaderia amb unes característiques o qualitats concretes i el màxim de companyies que puguin oferir -les han de poder accedir a l’operació.

Les licitacions són transparents:

La nostra innovadora i robusta plataforma Dragon Marketplace, registra en cada moment cada dada i acció que es produeix durant el procés de licitació electrònica i això fa possible que en pocs minuts puguin adjudicar-se els diferents lots a subhasta i alhora, que aquesta pugui certificar-se immediatament amb el detall de tots els moviments en un informe de traçabilitat.

Som Energia, licitador a la compra agregada per l'Ajuntament de Balaguer


Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *